Xbox One X op E3

Xbox One X op E3

Xbox One X

De nieuwe krachtige en compacte Xbox One X is bekend gemaakt tijdens de gamebeurs E3, deze nieuwe Xbox is vooral gericht op het gamen met een 4K resolutie.

De Xbox One X is de nieuwste console in de Xbox One Serie. Het is geen nieuwe generatie console, maar een verbetering van de huidige Xbox One. Net als de Xbox One S van vorig jaar kan het 4K UHD media inhoud afspelen. Inclusief UHD Blu-ray.  De nieuwe Xbox One X onderstuent ook HDR.

In tegenstelling tot de Xbox One S zal de nieuwe Xbox de oude spellen opschalen tot 4K UHD. Hierdoor zal de beeldkwaliteit hiervan vooruit gaan.

De nieuwste console van Microsoft zal echt heel snel zijn, volgens Microsoft is de nieuwe Scorpio processor de snelste processor die ooit in een console geplaatst is. De nieuwe processor zal gekoeld worden met behulp van waterkoeling.  De nieuwe Xbox One X zal dan de eerste console zijn die gebruikt maakt van waterkoeling. Ook zal de nieuwe Xbox One X voorzien zijn van 12 GB DDR5 RAM, een GPU die geklokt is op 1,172 GHz.

Op de nieuwe Xbox One X kan je alles spelen wat momenteel beschikbaar is op de Xbox One en de Xbox One S, plus de 42 spellen die op het evenement van Microsoft aangekondigd zijn. 22 van deze spellen zijn exclusief voor de Xbox One. Helaas werd er niks gezegd over VR support, dus dit zal er waarschijnlijk niet op zitten. Wel zal er een mogelijkheid komen om originele Xbox en Xbox 360 games te spelen. De discs kan de nieuwe Xbox One X niet afspelen, maar bepaalde digitale aankopen kan de Xbox One X wel afspelen.

De Xbox One X zal wereldwijd uitkomen op 7 November met een adviesprijs van 499 euro. De Xbox One S krijgt op die datum een prijsverlaging naar 249 euro.